събота, 11 октомври 2014 г.

Свинско с манго - рецепти за отслабване

Необходими продукти:
450-500 гр. свинско месо
1 глава лук, нарязан на тънки ленти
2 скилидки чесън - счукан
1 ч.л. канела на прах
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сушен риган, натрошен
1 ч.л. сушена мащерка, натрошени
1 чаша доматен сос с цели парченца домати вътре
1 манго, обелено, без костилка, нарязано на кубчета
2 супени лъжици препечени бадеми, нарязани на ситно
2 супена лъжици кориандър листа
Приготовление:
1. Загрейте голям тиган със средна височина. Добавете нарязаното на малки парчета свинско месо. Недейте да разбърквате много, за да може месото да се запържи до кафяво. След като едната страна е добре запържена, използвайте шпатула, за да обърнете парчетата на другата страна, отново се разбърква възможно най-малко. След като се получи хубаво покафеняване отлейте мазнината, така че в тигана да остане мазнина колкото една супена лъжица.
2. намалете котлона до средно. Добавете и разбъркайте лука, чесъна, канелата, кориандъра, ригана и мащерката. Всичко това се бърка в продължение на 2 мин. Прибавете мангото и доматения сос.
3 Намалете топлината на котлона. Покрийте и топлина през, около 2 минути.
Преди да сервирате поръсете със ситно натрошени бадеми и кориандър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар