вторник, 7 октомври 2014 г.

Лесна торта без печене

Необходими продукти:
4 средно големи ябълки 1 пакет чаени бисквити с мед и масло 100 г орехи 100 г стафиди 125 г масло капачка ром 1 ч.л. канела 60 г пудра захар 200 мл заквасена сметана шоколадови стърготини за украса

Начин на приготвяне:
Натрошете бисквитите на едро в дълбока купа с ръце. Добавете стафидите и натрошените орехи и разбъркайте. Стопете на котлона пакет масло и още топло го налейте при бисквитите.
Сипете и капачка ром. Разбъркайте добре.
Обелете ябълките. Настържете ги в гевгир, подложен с чиния отдолу. Поръсете с канелата и 20 г от пудрата захар.
Разбъркайте и оставете да се отцеди водата им. С ръце вземете от ябълковата смес, изстискайте ненужната течност и сложете настърганите ябълки при бисквитената смес.
Добавете заквасената сметана и останалата пудра захар и разбъркайте добре с лъжица.
Пресипете готовата смес във форма със свалящо се дъно и страници.
Заравнете добре и охладете в хладилник за 3-4 часа, а най-добре за през нощта и консумирайте на другия ден студена.
Преди поднасяне поръсете с шоколадови стърготини. Най-лесно те се правят с белачка за картофи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар