понеделник, 6 октомври 2014 г.

Задушени кестени с вино

Необходими продукти: 1 кг кестени
1 кафена чаша пилешки бульон
1 кафена чашачервено вино
1 малка глава кромид лук
2 супени лъжици краве масло
2 супени лъжици олио
1 чаена лъжица мащерка
Приготовление:
Сварете кестените в тенджера под налягане за около 20 мин. Извадете и ги обелете. Загрейте маслото и олиото в тенджера на умерена температура и запържете лука около 4-5 мин. Добавете виното и оставете да ври няколко минути. Прибавете мащерката, кестените, пилешкия бульон и сол и пипер на вкус. Сложете капак и задушавайте, докато течността почти се изпари. Сервирайте кестените цели или направете на пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар